Цена на откупување

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Цена по која обврзницата може да се откупи или отповика, како опција која емитентот ја предвидел уште при издавањето, пред таа да достаса.