Цада

Од Википедија — слободната енциклопедија

Цада (грчки: Τσάδα) — село во Кипар, округ Пафос. Според Заводот за статистика на Република Кипар, во 2001 година селото имало 471 жители.

Се наоѓа 8 километри северно од градот Пафос.