ЦОУ „Гоце Делчев“ - Стенче

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето


„Гоце Делчев“

COU Goce Delčev -Stenče.JPG
Место
Општина: Општина Брвеница, Општина Тетово
Нас. место: Стенче
Адреса: с. Стенче бб
Основни информации
Директор: н.п.
Настава на: македонски и албански
Контактни информации

Централното основно училиште „Гоце Делчевосновно училиште во селото Стенче, Општина Брвеница, Општина Тетово. Во склоп на централното основно училиште функционираат и подрачните основни училишта во селата Волковија, Радиовце и Теново кои се четиригодишни, а додека албанските учениците од селото Радиовце кои учат во подрачното четиригодишно училиште во селото образованието го продолжуваат во ова училиште ЦОУ „Лирија“ од Жеровјане, иако се дел од ЦОУ Гоце Делчев и имаат можност да следат настава на албански јазик во селото Теново.

Учество на натпревари[уреди | уреди извор]

Републички и регионални натпревари[уреди | уреди извор]

Општински натпревари[уреди | уреди извор]

Познати личности кои учеле во ова училиште[уреди | уреди извор]

Познати личности кои предавале во ова училиште[уреди | уреди извор]

Надворешни врски[уреди | уреди извор]