Хузестански арапски јазик

Од Википедија — слободната енциклопедија
Хузестански арапски јазик
Зборуван во: Иран
Вкупно говорници:
Јазично семејство: Семитски јазици
 Јужносемитски јазици
  Хузестански арапски јазик
Јазични кодови
ISO 639-1: нема
ISO 639-2:
ISO 639-3:
Árabe juzestaní.png

Хузестанскиот арапски јазик — дијалект на арапскиот јазик кој се зборува во покраината Хузастан во Ирак. Овој дијалект е многу сличен со ирачкиот арапски, кој е исто така дијалект во Ирак.