Хостирање

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај

Хостирање (поставување) на апликација на сервер – услуга на обезбедување на компјутерски ресурси за сместување на софтверот и базата на податоци на сервер, кој овозможува обработка на сместените во базата на податоци и непрекинато работење на софтверот и кој е постојано достапен на интернет мрежата.