Хлорни оксиди

Од Википедија — слободната енциклопедија
Дихлор хептоксид, Cl2O7

Хлорот и кислородот се сврзуваат на многу начини:

Неколку јони исто така се хлорни оксиди:

Поврзано[уреди | уреди извор]

Извори[уреди | уреди извор]