Хиналушки јазик

Од Википедија — слободната енциклопедија


Хиналугски јазик
каьтш мицI 
Изговор: катш миц'
Зборуван во: Азербејџан 
Регион: Куба
Вкупно говорници:
Јазично семејство: северни кавкаскии
 Хиналугски јазик
Јазични кодови
ISO 639-1: нема
ISO 639-2: cau
ISO 639-3: id=kjj kjj

Хиналушкиот јазик е североисточен кавкаски јазик зборуван од Хиналушците . Јазикот го зборуваат 1.500 до 4.000 луѓе во Азербејџан.