Хигсов Бозон (писател)

Од Википедија — слободната енциклопедија

Хигсов Бозон (1976, Скопје) — псевдоним на македонски писател, кој пишува куси раскази.

Животопис[уреди | уреди извор]

Хигсов Бозон е роден во Скопје, во 1976 година. Дипломирал на Електротехничкиот факултет при Универзитетот “Св. Кирил и Методиј” во Скопје. Работи како инженер.

Творештво[уреди | уреди извор]

Во 2011 година, Хигсов Бозон ја објавил збирката куси раскази со наслов Педерски Катахрезис, во издание на „Темплум“. Истата година, со неа, Хигсов Бозон ја освоил наградата „Новите!“, која ја доделува “„Темплум“.[1]

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. Хигсов Бозон, Педерски Катахрезис, Темплум, Скопје, 2011.