Херман Алмерс

Од Википедија — слободната енциклопедија
Херман Алмерс

Херман Алмерс (11 февруари 1821, Рехтенфлех – 9 март 1902) бил германски поет.

Тој бил единственото дете во семејството, и бил образован така што имал приватни часови. Ја започнал својата кариера во образованието, но ја презел семејната фарма по смртта на неговиот татко во 1849 година.

Преку патување, се сретнал со бројни влијателни луѓе кои го инспирирале да започне сериозно да пишува, што довело до неговото објавување на Маршенбух во 1858 година.

Алмерс е роден во Рехтенфлет, каде што, исто така, умрел.

Надворешни врски[уреди | уреди извор]

  • The New International Encyclopaedia. Dodd, Mead and company. 1906. во Новата меѓународна енциклопедија, 1906
  • Член од германската Википедија, која е значително посеопфатна