Хебрејски јазици

Од Википедија — слободната енциклопедија

Хебрејски јазици се група на јазици што се тесно поврзани со хебрејскиот јазик. Јазиците се зборуваат или се зборувале на Блискиот Исток, воглавном околу Израел, Палестина, Јордан и Сирија. Во оваа група на јазици спаѓаат: