Харон (месечина)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Харон ⯕
Харон фотографиран од леталото Нови Хоризонти
Откривање
ОткривачЏејмс Кристи
Откриено22 јуни 1978

Харон е најголемата месечина на џуџестата планета Плутон. Го открил Џејмс Кристи на 22 јуни 1978 година.