Хардкор техно

Од Википедија — слободната енциклопедија

Хардкор техно е еден вид на техно/New Beat музика. Се појавува во почетокот и средината на 90-тите години во некои поголеми индустриски и пост-индустриски градови - Ротердам, Франкфурт. За прва хардкор трака се смета "We Have Arrived" од Мескалинум Јунајтед од 1993 година. Се одликува со многу брзи битови (160-300 BPM).