Фудбал на Летните олимписки игри 1904

Од Википедија — слободната енциклопедија
Фудбал на Летните олимписки игри 1904
Податоци за првенството
ЗемјаОбединето Кралство
Датум на одржување16 - 23 ноември
Екипи32
Стадиони(во 1 граддомаќин)
Финални резултати
Шампион ФК Галт (Канада)
Второ место Кристијан Брадер колеџ (САД)
Трето место Сент Роус (САД)
1900
1908


Фудбалот на Летните олимписки игри 1904 — официјален фудбалски турнир на Олимписките игри. Турнирот се одржал во Париз, Франција. На турнирот учествувале вкупно 32 екипи.

Првото место го освоил ФК Галт од Канада, второто Кристијан Брадер колеџ од САД и третото Сент Роус од САД.