Френсис Катинг

Од Википедија — слободната енциклопедија

Френсис Катинг (англ. Francis Cutting, ~1550-1595/6) e ренесансен англиски лејтист и композитор.

Некои го сметаат за автор на песните за лејта „Пекингтоновата бара“ (Packington's Pound) и „Зелени ракави“ (Greensleeves).