Франкфурт (појаснување)

Од Википедија — слободната енциклопедија

Името Франкфурт е поврзано со:

Места во Германија[уреди | уреди извор]

Франкфурт на Мајна[уреди | уреди извор]

Градот Франкфурт на Мајна е сместен на реката Мајна. Следните институции се поврзани:

Други истоимени места во Германија[уреди | уреди извор]

Луѓе[уреди | уреди извор]

Други употреби[уреди | уреди извор]

  • СМС Франкфурт, германски лесен крузер воен брод
  • Во Австралија, франкфурт е термин, кој се користи за франкфуртер колбаси

Поврзано[уреди | уреди извор]