Фотофобија

Од Википедија — слободната енциклопедија

Фотофобија е преосетливо реагирање на светлина кое се пројавува како стремеж да се избегне дури и нормалната природна светлина што честопати ги ограничува личните и социјални активности на личноста.

Литература[уреди | уреди извор]