Фогтлендишес Оберланд

Од Википедија — слободната енциклопедија
Местоположба на поранешната општина Фогтлендише Оберланд во округот Грајц (состојба 2012 г.)

Фогтлендишес Оберланд (германски: Vogtländisches Oberland) — поранешна општина во округот Грајц, во Тирингија, Германија. Била распуштена на 31 декември 2012 година. Селата Косенгрин, Хондорф и Шенбах станале дел од градот Грајц, селата Арнсгрин, Бернсгрин и Пелвиц станале дел од градот Цојленрода-Трибес.