Фид

Од Википедија — слободната енциклопедија
Икона за заедничка веб-мрежа

Фид или веб-фид (анг. feed) е податочен формат преку кој на корисниците им се доставуваат содржини кои често се ажурираат. За да ги добиваат информациите на овој начин, корисниците треба да се претплатат. Правење збирка на фидови на едно место се нарекува агрегација (анг. aggregation).