Феникс (издавачка куќа)

Од Википедија — слободната енциклопедија

Феникс е македонска издавачка куќа.

Историја, организација и менаџмент[уреди | уреди извор]

Основач и директор на „Феникс“ е Христо Петрески.[1] Седиштето на издавачката куќа се наоѓа во Скопје, на ул. „Костурски херои“ бр. 35.[2]

Каталог на изданија[уреди | уреди извор]

Библиотека „Врвови“[уреди | уреди извор]

Други изданија[уреди | уреди извор]


Наводи[уреди | уреди извор]

  1. Волтер, Кандид. Скопје: Феникс (без дата).
  2. Селма Лагерлеф, Прекрасното патување на Нилс Холгерсон. Скопје: Феникс, 2014, стр. 4.