Фарчани

Од Википедија — слободната енциклопедија

Фарскиот народ (Føroyingar) е мала етничка група во Северна Европа од нордиско и келтско потекло. Најголем број од нив живее на Фарските Острови (околу 45.000), како и во Данска и Норвешка.