ФК Слепче

Од Википедија — слободната енциклопедија

ФК Слепче е македонски фудбалски клуб од истоименото село Слепче, Општина Демир Хисар.Фудбалскиот клуб Слепче од неговото формирање Па сè до денес е меѓу водечките фудбалски клубови на Општина Демир Хисар.Во Последната деценија фудбалот го носи оваа работна органзација Клубот е Припомаган клубот го потигна својот најголемот успех во натпреварувачката 1986/87 кога по кваливикацијата стана член на ЈЗ регионот Во Републиката.