ФК Илинден (Илинден)

Од Википедија — слободната енциклопедија

ФК Илинден е македонски фудбалски клуб од населба Илинден - Општина Илинден. Клубот е формиран 1957 година, во својата историја има настапувано и во 2 МФЛ (Втора македонска фудбалска лига). Во овој клуб кариерата ја има почнато Љупчо Кметовски.