ФИРОМ реквием

Од Википедија — слободната енциклопедија

„ФИРОМ реквием - 2013“ — музички албум на Александар Пејовски од 2014 година.

Информации за албумот[уреди | уреди извор]

Поднасловот на албумот гласи: „омаж на пионерите на музичкиот минимализам од седимдесеттите години на дваесеттиот век“, а албумот претставува снимен запис од концертот одржан на 20 април 2013 година во Денсинг салата на Младинскиот културен центар во Скопје. Албумот е објавен како заедничко издание на ЈУ Младински културен центар - Скопје и „PMG Recordings“.[1]

Содржина[уреди | уреди извор]

Албумот содржи четири композиции:[2]

  1. „Одбројување“
  2. „Транс ФИРОМ Експрес - Гласверк“
  3. „Ерга ОМнес“
  4. „Миса Бревис“ (во сеќавање на Хенрик Миколај Горецки)
* „Кирие“
* „Глорија“
* „Кристе“
* „Амен“
* „Агнус Деи“

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. Александар Пејовски, ФИРОМ реквием, ЈУ Младински Културен Центар - Скопје, мкц007 и PMG Recordings, 097/2014.
  2. Александар Пејовски, ФИРОМ реквием, ЈУ Младински културен центар - Скопје, мкц007 и PMG Recordings, 097/2014.