Училиште за славни

Од Википедија — слободната енциклопедија

„Училиште за славни“ (англиски: Fame School) — циклус романи за деца на англиската писателка Синди Џефрис. Серијалот е објавен на македонски јазик во издание на издавачката куќа „Детска радост“ од Скопје, како дел од библиотеката „Тин“.

Содржина[уреди | уреди извор]

Циклусот се состои од следниве книги:[1] [2] [3] [4]

  • Книга 1 - Посегнете по ѕвездите
  • Книга 2 - Новородена ѕвезда
  • Книга 3 -
  • Книга 4 -
  • Книга 5 - Соло ѕвезда
  • Книга 6 - Поп дива

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. Синди Џефрис, Училиште за славни - Поп дива Скопје: Детска радост, 2012.
  2. Синди Џефрис, Училиште за славни - Посегнете по ѕвездите Скопје: Детска радост, 2010.
  3. Синди Џефрис, Училиште за славни - Новородена ѕвезда Скопје: Детска радост, 2010.
  4. Синди Џефрис, Училиште за славни - Соло ѕвезда Скопје: Детска радост, 2012.