Прејди на содржината

Урбан дизајн

Од Википедија — слободната енциклопедија
Спортски град во Дубаи, Обединети Арапски Емирати

Урбаниот дизајн е поврзан со урбанистичкото планирање, но се фокусира на физичкиот дизајн на местата и деталите. Урбаниот дизајн вклучува традиционални уметности и дизајн како и елементи од архитектурата и пределната архитектура. Уличниот мебел игра сè поголема улога во урбаното планирање и надворешно рекламирање.