УНУ-КРИС

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Универзитетскиот институт на Обединетите нации за компаративни студии за регионална интеграција - лого

Универзитетскиот институт на Обединетите нации за компаративни студии за регионална интеграција (УНУ-КРИС) е Институт за истражување и обука на Универзитетот на Обединетите нации (УНУ) , со седиште во Бриж, ( Белгија ) од 2001 година, УНУ-КРИС е специјализирана за компаративна студија за регионална интеграција и обезбедување глобални и регионални јавни добра, вклучувајќи стабилност на животната средина, намалување на сиромаштијата, мир и правда.

Неговата цел е да генерира нови и релевантни познавања за политиките за новите форми на регионално и глобално управување и соработка и да придонесе за истражување што се однесува на предизвиците на глобалното и регионалното управување.

Надворешни врски[уреди | уреди извор]