Трст виа Скопје (телевизиска серија)

Од Википедија — слободната енциклопедија
„Трст виа Скопје“
РежисерБогдан Поп Ѓорчев
ПродуцентБогдан Поп Ѓорчев
Главни улогиВанчо Петрушевски
Снежана Стамеска
Ѓорѓи Колозов
Мето Јовановски
Илија Џувалековски
Владимир Ендровски
Мите Грозданов
Димче Мешковски
Александар Чамински
Ненад Стојановски

„Трст виа Скопје“ — македонска ТВ серија од 1987 година. Режисер и сценарист е Богдан Поп Ѓорчев, а настапуваат: Себастијан Шабан, Снежана Стамеска, Ванчо Петрушевски, Мето Јовановски, Илија Џувалековски, Владимир Ендровски, Катерина Крстева, Мите Грозданов, Ѓорѓи Колозов, Гоце Тодоровски, Шенка Колозова, Димче Мешковски и други;

Улоги[уреди | уреди извор]

Глумец Улога
Ванчо Петрушевски Цаци
Снежана Стамеска Сина
Мето Јовановски Штуц
Владимир Ендровски Дино
Ѓорѓи Колозов Ристо
Илија Џувалековски Арабаба
Славица Зафировска Социјална работничка
Ѓорѓи Јолевски Цани
Александар Чамински Чомбе
Себастијан Шабан
Соња Јачеевска Семсија
Ненад Стојановски Кирил
Данчо Чевревски Бранко
Фирдаус Неби Шабан Омеровски
Наџи Шабан
Димитар Костов Началникот
Џемаил Максут Зеко
Петар Георгиевски
Зекир Сипахи
Шенка Колозова Мајката на Дино
Самоил Стојановски
Мушереф Лозана
Кирил Поп Христов
Љупчо Бреслиски
Бајруш Мјаку
Гоце Тодоровски Лаки Селимовски
Душко Костовски Таткото на Шабан и Џемиле
Абдурахман Рахман
Гоце Влахов
Благоја Чоревски Маргус
Кирил Ќортошев Дедото на Арио
Дубравка Киселички
Димче Мешковски Инспектор
Лазе Манасковски Рефет
Љупчо Петрушевски Циганот
Ѓокица Лукаревски
Кире Печијаревски
Бедија Беговска
Петре Арсовски Геро
Салаетин Билал Самба
Тодор Николовски
Владимир Ангеловски-Дади Попот
Лазар Бараков Шеферот
Емин Унѓел Стражар во домот
Мите Грозданов Адам
Катерина Крстева Варена
Ацо Јовановски
Катина Иванова
Александар Ѓорчев
Томе Витанов
Александар Џуровски
Милица Стојанова
Анастас Тановски
Бранко Ѓорчев
Благоја Спиркоски-Џумерко Милиционерот
Кирил Андоновски
Рамадан Махмут


Епизоди[уреди | уреди извор]

Сезона Епизода Име

Датум[уреди | уреди извор]

1 1 / 11.10.1987
1 2 / 18.10.1987
1 3 / 25.10.1987
1 4 / 01.11.1987
1 5 / 08.11.1987
1 6 / 15.11.1987
2 1 / 04.02.1990
2 2 / 11.02.1990
2 3 / 18.02.1990
2 4 / 25.02.1990
2 5 / 04.03.1990
2 6 / 11.03.1990
2 7 / 18.03.1990

Надворешни врски[уреди | уреди извор]