Трол (појаснување)

Од Википедија — слободната енциклопедија

Трол може да се однесува на:

  • Трол - суштество од нордиската митологија, кое ги инкарнира силите на природата или магијата и чија главна одлика е што е спротивен на луѓето и на боговите.
  • Семрежен трол – Во интернет терминологијата, трол означува личност чија основна цел е со своите прилози да предизвика што поголема реакција на учесниците во интернет заедницата или на друг начин да се поремети нормалната дискусија..