Том-том

Од Википедија — слободната енциклопедија

Том тапан е цилиндричен тапан без замки, именуван од англо-индискиот и синхалскиот јазик. Тој беше додаден во комплетот тапани во раниот дел на 20 век. Повеќето томови имаат големина помеѓу 6 и 20 инчи во пречник, иако подните томови можат да достигнат дури и до 24 инчи. Не треба да се меша со там-там, гон