Тихуана

Од Википедија — слободната енциклопедија
Границата помеѓу САД (лево) и Мексико (десно)

Тихуана е најголем град во државата Долна Калифорнија, Мексико. Во 2015 градот имал население од 1,641,570. Градот се наоѓа на крајниот северозапад на Мексико, на брегот на Тихиот Океан, и на границата со САД.