Тешко е да се биде фин (филм)

Од Википедија — слободната енциклопедија

„Тешко е да се биде фин“ е босанско-херцеговски филм од 2007 година во режија на Срѓан Вулетиќ со Саша Петровиќ, Дариа Лоренци, Емир Хаџихафизбеговиќ, Сенад Башиќ и Александар Сексан во главните улоги.

Тоа е едноставен, директен и комичен филм за човекот кој сака да биде добар. Ова е филм за човек кој сака да биде добар во градот Сараево и во Државата БиХ каде што да се биде добар понекогаш значи да се биде глуб и понекогаш тоа може да ви донесе тешкотии бидејќи да се биде добар значи да се загрози и уништи нешто што е востановено како „ОК“.

А „ОК“ е да се купува украдена облека, украдени автомобили, што и да е украдено, да не плаќате данок, и да подмитувате за сѐ што ви треба. Некогаш е потребно да се жртвувате за да се вратите на правиот пат.

Овој филм е кандидат за оскар на БиХ.