Теорија на супержиците

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај

Теоријата на супержиците е обид да се објаснат сите честички и основни сили на природата преку една теорија, со тоа што ќе се сфатат како вибрации на тенки суперсиметрични жици - супержици. Теоријата на супержици е кратенка за теорија на суперсиметрични жици, бидејќи спротивно на теоријата на бозонски жици, ова е веризја на теоријата на жици која ги вклучува фермионите и суперсиметријата.

Наводи[уреди]

Литература[уреди]