Суптропско овошје

Од Википедија — слободната енциклопедија

Суптропското овошје најмногу успева во пределите со суптропска клима, каде што има доволно сончева светлина и топлина. Тоа се крајбрежните делови на морињата и океаните. Најпознати видови суптропско овошје се агруми, калинка, урма, смоква и др.