Сулфурни оксиди

Од Википедија — слободната енциклопедија

Сулфурни оксиди — разни видови на соединенија на сулфурот и кислородот како што се SO, SO2, SO3, S7O2, S6O2, S2O2 итн.

Сулфур оксид (SOx) се однесува на едно или повеќе од следниве: