Сулфуреста киселина

Од Википедија — слободната енциклопедија
Сулфуреста киселина
Sulfurous acid
Ball-and-stick model fo sulfurous acid
Назнаки
7782-99-2 X mark.svgН
Својства
Хемиска формула
Моларна маса 0 g mol−1
Штетност
MSDS ICSC 0074
EU индекс 016-011-00-9
EU класификација корозивна (C)
R-фрази R20, R34
S-фрази (застарено) (S1/2), S9, S26, S36/37/39, S45
Температура на запалување незапаллив
Слични супстанци
Слични супстанци Сулфур диоксид
Сулфурна киселина
Освен каде што е поинаку назначено, податоците се однесуваат за материјалите во нивната стандардна состојба (при 25 ° C, 100 kPa)
Наводи

Сулфуреста киселина е хемиско соединение со хемиска формула H2SO3.


Наводи[уреди | уреди извор]


Поврзано[уреди | уреди извор]