Сузана Розенберг

Од Википедија — слободната енциклопедија

Сузана Розенберг (родена на 29 август 1957 година) — шведска пејачка на народна музика, тренер на вокали и наставничка на Академијата Сибелиус во Хелсинки и на Кралскиот музички колеџ, Стокхолм. Таа изведува традиционални народни техники како што се кулнинг, како и барокна, џез и современа уметничка музика. Таа е основач и пејачка со фолк групата Розенберг 7, октет од четворица вокалисти и четири гудачи.

Наводи[уреди | уреди извор]

Грешка во наводот: Ознаката <ref> определена во <references> има групен атрибут „“ кој не се јавува во претходен текст..
Грешка во наводот: Ознаката <ref> определена во <references> има групен атрибут „“ кој не се јавува во претходен текст..
Грешка во наводот: Ознаката <ref> определена во <references> има групен атрибут „“ кој не се јавува во претходен текст..
Грешка во наводот: Ознаката <ref> определена во <references> има групен атрибут „“ кој не се јавува во претходен текст..
Грешка во наводот: Ознаката <ref> определена во <references> има групен атрибут „“ кој не се јавува во претходен текст..
Грешка во наводот: Ознаката <ref> определена во <references> има групен атрибут „“ кој не се јавува во претходен текст..
Грешка во наводот: Ознаката <ref> определена во <references> има групен атрибут „“ кој не се јавува во претходен текст..
Грешка во наводот: Ознаката <ref> определена во <references> има групен атрибут „“ кој не се јавува во претходен текст..

Грешка во наводот: Ознаката <ref> определена во <references> има групен атрибут „“ кој не се јавува во претходен текст..