Прејди на содржината

Струшко аматерско астрономско друштво

Од Википедија — слободната енциклопедија
Логото на друштвото

Кратка историја[уреди | уреди извор]

Струшкото аматерско астрономско друштво (СААД) е здружение на граѓани, љубители на астрономијата, од различна возраст и националност.Основано е на 1 јули 2010 како група на Фејсбук, а првиот состанок е одржан на 12 август 2010 во Струга, на којшто присуствуваат пет членови. Истиот месец е создадена и официјалното мрежно место на друштвото од страна на Матески Митре.

Цели на друштвото[уреди | уреди извор]

Целите и определбите на друштвото се ширење и популаризација на астрономијата како наука и обединување на сите љубители на астрономијата во нивната заедничка потрага по повеќе знаење, дружење и ведро небо.

Активности на друштвото[уреди | уреди извор]

Проекти на друштвото[уреди | уреди извор]

Надворешни врски[уреди | уреди извор]