Струга (појаснување)

Од Википедија — слободната енциклопедија

Струга може да се однесува на следниве места:

Македонија[уреди | уреди извор]

  • Струга — град во југозападна Македонија.

Полска[уреди | уреди извор]

  • Струга — село во Долношлеското Војводство, југозападна Полска
  • Струга — село во Западнопоморското Војводство, северозападна Полска
  • Струга — село во Лоѓското Војводство, средна Полска
  • Струга — село во Лубушкото Војводство, западна Полска
  • Струга — село во Битувскиот Округ на Поморското Војводство, северна Полска
  • Струга — село во Хојњичкиот Округ на Поморското Војводство, северна Полска
  • Струга — село Кошќежинскиот Округ на Поморското Војводство, северна Полска
  • Струга — населба во градот Шчеќин, северозападна Полска