Стефан Николов (полковник)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Стефан Николов на разгледница

Стефан Николов (бугарски: Стефан Николов; 9 септември 185921 април 1915) — полковник во бугарската армија, роден во Прилеп. Учествувал во Српско-бугарската воjна и во Првата балканска војна. Исто така учествувал со чета и во Илинденското востание. Бил член на ВМОК.