Прејди на содржината

Стар Епир

Од Википедија — слободната енциклопедија
Оваа статија се однесува на римската провинција Стар Епир. За други значења видете Епир.

Стар Епир (латински: Epirus vetus) бил покраина во Римското Царство. Помеѓу 146 п.н.е. и 395 п.н.е. станал дел од покраината Македонија.