Прејди на содржината

Стадион Стора Вала

Од Википедија — слободната енциклопедија
Стадион Стора Вала

Локација: Дегерфорс, Шведска.

Капацитет: 10.605 гледачи.

Свечено отворање: 24 јули 1938 година.

Корисник: Фудбалски клуб Дегерфорс.

Рекордна посетеност: 21.063 гледачи  во 1963 година натпревар помеѓу Дагефорс  - Норшепинг.

Стора Вала е стадион со повеќе намени во Дегерфорс, Шведска. Во моментов се користи најмногу за фудбалски натпревари и е домаќин на домашните натпревари на Дегерфорс ИФ.