Ста

From Википедија
Jump to navigation Jump to search
Ста
Serpopard.png
ВидКриптид
ПодвидЖив диносаурус

Ста (англиски: Sta) e криптид од митологијата на древниот Египет. Описот на Ста е сличен на опис на Серпопард.

Опис на криптидот[edit | edit source]

Се опишува како долговратна змија со тело на мачка.

Види уште[edit | edit source]

Наводи[edit | edit source]

Надворешни врски[edit | edit source]