Могилна култура

Од Википедија — слободната енциклопедија
(Пренасочено од Средно бронзено доба)
Прејди на: содржини, барај
Трипериоден систем
Холоцен Железно време Протоисторија
Доцно бронзено време  
Средно бронзено време
Младо бронзено време
Бронзено време
Бакарно време (енеолит)    
Младо камено време (неолит) Праисторија
Мезолит / Епипалеолит
Плеистоцен Доцен палеолит  
Среден палеолит
Ран палеолит
Палеолит
Камено време

Могилна култура (1500-1200 п.н.е.) некогаш именувано и само како бронзено доба се карактеризира со проширувањето на човечката цивилизација низ целата територија на Европа и со појавата на протокелтската култура.