Среден Атлантик

Од Википедија — слободната енциклопедија
Подаците за овој регион се различни во зависност од изворот. Државите обоени во темноцрвена боја обично се сметаат како дел од овој регион а државите обоени со светлоцрвена боја можат, но и немораат да бидат делови од овој овој регион.

Среден-Атлантик (англиски: Mid-Atlantic States ) е регион во САД. Се наоѓа во североисточниот дел на земјата.

Се состои од следните држави: