Списочник

Од Википедија — слободната енциклопедија
Генерички списочник

Списочник — графички контролен елемент кој овозможува корисникот да избере една или повеќе ставки од списокот содржан во статичкиот текст. За да избере ставка од списочникот корисникот ја кликнува истата, понекогаш во комбинација со „Shift“ или „Ctrl“ за повеќекратен избор. Со притискање на копчето „Ctrl“ и кликнување на веќе избрана ставка, изборот се поништува, односно ставката веќе не е избрана.

Поврзано[уреди | уреди извор]