Список на џамоа

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Ова е список на хангул џамоа со додатни информации за уникод употреба.


Согласки[уреди | уреди извор]

Кратенки:

Џамо Хангул достапност Хангулски дел Ханјанг употреба Полуширока
Почетна Крајна Почетна Крајна
U+3131 U+1100 U+11A8 U+F785 U+F86B U+FFA1
U+3132 U+1101 U+11A9 U+F786 U+F86C U+FFA2
ㄱㄴ U+11FA U+F86D
ㄱㄷ U+115A U+F787
U+11C3 U+F86E
ㄱㅂ U+11FB U+F86F
U+3133 U+11AA U+F870 U+FFA3
U+11C4 U+F871
ㄱㅊ U+11FC U+F872
ㄱㅋ U+11FD U+F873
ㄱㅎ U+11FE U+F874
Џамо Хангул достапност Хангулски дел Ханјанг употреба Полуширока
Почетна Крајна Почетна Крајна
U+3134 U+1102 U+11AB U+F788 U+F875 U+FFA4
U+1113 U+11C5 U+F789 U+F876
U+3165 U+1114 U+11FF U+F78A U+F877
U+3166 U+1115 U+11C6 U+F78B U+F878
ㄴㄹ U+D7CB U+F879
U+1116 U+F78C
U+3167 U+115B U+11C7 U+F78D U+F87A
U+3168 U+11C8 U+F87B
U+3135 U+115C U+11AC U+F78E U+F87C U+FFA5
ㄴㅊ U+D7CC U+F87D
U+11C9 U+F87E
U+3136 U+115D U+11AD U+F78F U+F87F U+FFA6
Џамо Хангул достапност Хангулски дел Ханјанг употреба Полуширока
Почетна Крајна Почетна Крајна
U+3137 U+1103 U+11AE U+F790 U+F880 U+FFA7
U+1117 U+11CA U+F791 U+F881
U+3138 U+1104 U+D7CD U+F792 U+F882 U+FFA8
ㄷㄷㅂ U+D7CE U+F883
U+115E U+11CB U+F793 U+F884
ㄷㅁ U+A960 U+F794
ㄷㅂ U+A961 U+D7CF U+F795 U+F885
ㄷㅅ U+A962 U+D7D0 U+F796 U+F886
ㄷㅅㄱ U+D7D1 U+F887
ㄷㅈ U+A963 U+D7D2 U+F797 U+F888
ㄷㅊ U+D7D3 U+F889
ㄷㅌ U+D7D4 U+F88A
Џамо Хангул достапност Хангулски дел Ханјанг употреба Полуширока
Почетна Крајна Почетна Крајна
U+3139 U+1105 U+11AF U+F798 U+F88B U+FFA9
U+313A U+A964 U+11B0 U+F799 U+F88C U+FFAA
ㄹㄱㄱ U+A965 U+D7D5 U+F79A U+F88D
U+3169 U+11CC U+F88E
ㄹㄱㅎ U+D7D6 U+F88F
U+1118 U+11CD U+F79B U+F890
U+316A U+A966 U+11CE U+F79C U+F891
ㄹㄷㄷ U+A967 U+F79D
U+11CF U+F892
U+1119 U+11D0 U+F79E U+F893
ㄹㄹㅋ U+D7D7 U+F894
U+313B U+A968 U+11B1 U+F79F U+F895 U+FFAB
U+11D1 U+F896
U+11D2 U+F897
ㄹㅁㅎ U+D7D8 U+F898
U+313C U+A969 U+11B2 U+F7A0 U+F899 U+FFAC
ㄹㅂㄷ U+D7D9 U+F89A
ㄹㅂㅂ U+A96A U+F7A1
U+316B U+11D3 U+F89B
ㄹㅂㅍ U+D7DA U+F89C
U+11D4 U+F89D
U+A96B U+11D5 U+F7A2 U+F89E
U+313D U+A96C U+11B3 U+F7A3 U+F89F U+FFAD
U+11D6 U+F8A0
U+316C U+11D7 U+F8A1
ㄹㆁ U+D7DB U+F8A2
ㄹㅈ U+A96D U+F7A4
U+A96E U+11D8 U+F7A5 U+F8A3
U+313E U+11B4 U+F8A4 U+FFAE
U+313F U+11B5 U+F8A5 U+FFAF
U+3140 U+111A U+11B6 U+F7A6 U+F8A6 U+FFB0
U+316D U+11D9 U+F8A7
ㄹㆆㅎ U+D7DC U+F8A8
U+111B U+D7DD U+F7A7 U+F8A9
Џамо Хангул достапност Хангулски дел Ханјанг употреба Полуширока
Почетна Крајна Почетна Крајна
U+3141 U+1106 U+11B7 U+F7A8 U+F8AA U+FFB1
U+A96F U+11DA U+F7A9 U+F8AB
ㅁㄴ U+D7DE U+F8AC
ㅁㄴㄴ U+D7DF U+F8AD
ㅁㄷ U+A970 U+F7AA
U+11DB U+F8AE
ㅁㅁ U+D7E0 U+F8AF
U+316E U+111C U+11DC U+F7AB U+F8B0
ㅁㅂㅅ U+D7E1 U+F8B1
U+316F U+A971 U+11DD U+F7AC U+F8B2
U+11DE U+F8B3
U+3170 U+11DF U+F8B4
ㅁㅈ U+D7E2 U+F8B5
U+11E0 U+F8B6
U+11E1 U+F8B7
U+3171 U+111D U+11E2 U+F7AD U+F8B8
Џамо Хангул достапност Хангулски дел Ханјанг употреба Полуширока
Почетна Крајна Почетна Крајна
U+3142 U+1107 U+11B8 U+F7AE U+F8B9 U+FFB2
U+3172 U+111E U+F7AF
U+111F U+F7B0
U+3173 U+1120 U+D7E3 U+F7B1 U+F8BA
U+11E3 U+F8BB
ㅂㄹㅍ U+D7E4 U+F8BC
ㅂㅁ U+D7E5 U+F8BD
U+3143 U+1108 U+D7E6 U+F7B2 U+F8BE U+FFB3
U+3144 U+1121 U+11B9 U+F7B3 U+F8BF U+FFB4
U+3174 U+1122 U+F7B4
U+3175 U+1123 U+D7E7 U+F7B5 U+F8C0
U+1124 U+F7B6
U+1125 U+F7B7
U+1126 U+F7B8
ㅂㅅㅌ U+A972 U+F7B9
U+3176 U+1127 U+D7E8 U+F7BA U+F8C1
U+1128 U+D7E9 U+F7BB U+F8C2
ㅂㅋ U+A973 U+F7BC
U+3177 U+1129 U+F7BD
U+112A U+11E4 U+F7BE U+F8C3
U+A974 U+11E5 U+F7BF U+F8C4
U+3178 U+112B U+11E6 U+F7C0 U+F8C5
U+3179 U+112C U+F7C1
Џамо Хангул достапност Хангулски дел Ханјанг употреба Полуширока
Почетна Крајна Почетна Крајна
U+3145 U+1109 U+11BA U+F7C2 U+F8C6 U+FFB5
U+317A U+112D U+11E7 U+F7C3 U+F8C7
U+317B U+112E U+F7C4
U+317C U+112F U+11E8 U+F7C5 U+F8C8
U+1130 U+11E9 U+F7C6 U+F8C9
U+1131 U+D7EA U+F7C7 U+F8CA
U+317D U+1132 U+11EA U+F7C8 U+F8CB
U+1133 U+F7C9
ㅅㅸ U+D7EB U+F8CC
U+3146 U+110A U+11BB U+F7CA U+F8CD U+FFB6
ㅅㅅㄱ U+D7EC U+F8CE
ㅅㅅㄷ U+D7ED U+F8CF
ㅅㅅㅂ U+A975 U+F7CB
U+1134 U+F7CC
ㅅㅿ U+D7EE U+F8D0
U+1135 U+F7CD
U+317E U+1136 U+D7EF U+F7CE U+F8D1
U+1137 U+D7F0 U+F7CF U+F8D2
U+1138 U+F7D0
U+1139 U+D7F1 U+F7D1 U+F8D3
U+113A U+F7D2
U+113B U+D7F2 U+F7D3 U+F8D4
U+113C U+F7D4
U+113D U+F7D5
U+113E U+F7D6
U+113F U+F7D7
Џамо Хангул достапност Хангулски дел Ханјанг употреба Полуширока
Почетна Крајна Почетна Крајна
U+317F U+1140 U+11EB U+F7D8 U+F8D5
ㅿㅂ U+D7F3 U+F8D6
ㅿㅸ U+D7F4 U+F8D7
Џамо Хангул достапност Хангулски дел Ханјанг употреба Полуширока
Почетна Крајна Почетна Крајна
U+3147 U+110B U+11BC U+F7D9 U+F8D8 U+FFB7
U+1141 U+F7DA U+F8D9
U+1142 U+F7DB
ㅇㄹ U+A976 U+F7DC
U+1143 U+F7DD
U+1144 U+F7DE
U+1145 U+F7DF U+F8DC
U+1146 U+F7E0
U+1147 U+F7E1
U+1148 U+F7E2
U+1149 U+F7E3
U+114A U+F7E4
U+114B U+F7E5
ㅇㅎ U+A977 U+F7E6 U+F8DF
Џамо Хангул достапност Хангулски дел Ханјанг употреба Полуширока
Почетна Крајна Почетна Крајна
U+3181 U+114C U+11F0 U+F7E7 U+F8E0
U+11EC U+F8E1
U+11ED U+F8DA
ㆁㅁ U+D7F5 U+F8DB
U+3182 U+11F1 U+F8E2
U+3183 U+11F2 U+F8E3
U+11EE U+F8DD
U+11EF U+F8DE, U+F8E4
ㆁㅎ U+D7F6 U+F8E5
Џамо Хангул достапност Хангулски дел Ханјанг употреба Полуширока
Почетна Крајна Почетна Крајна
U+3148 U+110C U+11BD U+F7E8 U+F8E6 U+FFB8
ㅈㅂ U+D7F7 U+F8E7
ㅈㅂㅂ U+D7F8 U+F8E8
U+114D U+F7E9
U+3149 U+110D U+D7F9 U+F7EA U+F8E9 U+FFB9
ㅈㅈㅎ U+A978 U+F7EB
U+114E U+F7EC
U+114F U+F7ED
U+1150 U+F7EE
U+1151 U+F7EF
Џамо Хангул достапност Хангулски дел Ханјанг употреба Полуширока
Почетна Крајна Почетна Крајна
U+314A U+110E U+11BE U+F7F0 U+F8EA U+FFBA
U+1152 U+F7F1
U+1153 U+F7F2
U+1154 U+F7F3
U+1155 U+F7F4
Џамо Хангул достапност Хангулски дел Ханјанг употреба Полуширока
Почетна Крајна Почетна Крајна
U+314B U+110F U+11BF U+F7F5 U+F8EB U+FFBB
Џамо Хангул достапност Хангулски дел Ханјанг употреба Полуширока
Почетна Крајна Почетна Крајна
U+314C U+1110 U+11C0 U+F7F6 U+F8EC U+FFBC
ㅌㅌ U+A979 U+F7F7
Џамо Хангул достапност Хангулски дел Ханјанг употреба Полуширока
Почетна Крајна Почетна Крајна
U+314D U+1111 U+11C1 U+F7F8 U+F8ED U+FFBD
U+1156 U+11F3 U+F7F9 U+F8EE
ㅍㅅ U+D7FA U+F8EF
ㅍㅌ U+D7FB U+F8F0
ㅍㅎ U+A97A U+F7FA
U+3184 U+1157 U+11F4 U+F7FB U+F8F1
Џамо Хангул достапност Хангулски дел Ханјанг употреба Полуширока
Почетна Крајна Почетна Крајна
U+314E U+1112 U+11C2 U+F7FC U+F8F2 U+FFBE
U+11F5 U+F8F3
U+11F6 U+F8F4
U+11F7 U+F8F5
U+11F8 U+F8F6
ㅎㅅ U+A97B U+F7FD
U+3185 U+1158 U+F7FE
Џамо Хангул достапност Хангулски дел Ханјанг употреба Полуширока
Почетна Крајна Почетна Крајна
U+3186 U+1159 U+11F9 U+F7FF U+F8F7
ㆆㆆ U+A97C U+F800

Самогласки[уреди | уреди извор]

Кратенки:

Џамо Хангул достапност Хангулски дел Ханјанг употреба Полуширока
U+314F U+1161 U+F807 U+FFC2
U+1176 U+F808
U+1177 U+F809
ㅏㅡ U+11A3 U+F80A
U+3150 U+1162 U+F80B U+FFC3
Џамо Хангул достапност Хангулски дел Ханјанг употреба Полуширока
U+3151 U+1163 U+F80C U+FFC4
U+1178 U+F80D
U+1179 U+F80E
ㅑㅜ U+11A4 U+F80F
U+3152 U+1164 U+F810 U+FFC5
Џамо Хангул достапност Хангулски дел Ханјанг употреба Полуширока
U+3153 U+1165 U+F811 U+FFC6
U+117A U+F812
U+117B U+F813
U+117C U+F814
U+3154 U+1166 U+F815 U+FFC7
Џамо Хангул достапност Хангулски дел Ханјанг употреба Полуширока
U+3155 U+1167 U+F816 U+FFCA
ㅕㅑ U+11A5 U+F817
U+117D U+F818
U+117E U+F819
U+3156 U+1168 U+F81A U+FFCB
Џамо Хангул достапност Хангулски дел Ханјанг употреба Полуширока
U+3157 U+1169 U+F81B U+FFCC
U+3158 U+116A U+F81C U+FFCD
U+3159 U+116B U+F81D U+FFCE
ㅗㅑ U+11A6 U+F81E
ㅗㅒ U+11A7 U+F81F
U+117F U+F820
U+1180 U+F821
ㅗㅕ U+D7B0 U+F822
U+1181 U+F823
U+1182 U+F824
ㅗㅗㅣ U+D7B1 U+F825
U+1183 U+F826
U+315A U+116C U+F827 U+FFCF
Џамо Хангул достапност Хангулски дел Ханјанг употреба Полуширока
U+315B U+116D U+F828 U+FFD2
ㅛㅏ U+D7B2 U+F829
ㅛㅐ U+D7B3 U+F82A
U+3187 U+1184 U+F82B
U+3188 U+1185 U+F82C
ㅛㅓ U+D7B4 U+F82D
U+1186 U+F82E
U+1187 U+F82F
U+3189 U+1188 U+F830
Џамо Хангул достапност Хангулски дел Ханјанг употреба Полуширока
U+315C U+116E U+F831 U+FFD3
U+1189 U+F832
U+118A U+F833
U+315D U+116F U+F834 U+FFD4
U+118B U+F835
U+315E U+1170 U+F836 U+FFD5
ㅜㅕ U+D7B5 U+F837
U+118C U+F838
U+118D U+F839
U+315F U+1171 U+F83A U+FFD6
ㅜㅣㅣ U+D7B6 U+F83B
Џамо Хангул достапност Хангулски дел Ханјанг употреба Полуширока
U+3160 U+1172 U+F83C U+FFD7
U+118E U+F83D
ㅠㅐ U+D7B7 U+F83E
U+118F U+F83F
U+1190 U+F840
U+318A U+1191 U+F841
U+318B U+1192 U+F842
ㅠㅗ U+D7B8 U+F843
U+1193 U+F844
U+318C U+1194 U+F845
Џамо Хангул достапност Хангулски дел Ханјанг употреба Полуширока
U+3161 U+1173 U+F846 U+FFDA
ㅡㅏ U+D7B9 U+F847
ㅡㅓ U+D7BA U+F848
ㅡㅔ U+D7BB U+F849
ㅡㅗ U+D7BC U+F84A
U+1195 U+F84B
U+1196 U+F84C
U+3162 U+1174 U+F84D U+FFDB
U+1197 U+F84E
Џамо Хангул достапност Хангулски дел Ханјанг употреба Полуширока
U+3163 U+1175 U+F84F U+FFDC
U+1198 U+F850
U+1199 U+F851
ㅣㅑㅗ U+D7BD U+F852
ㅣㅒ U+D7BE U+F853
ㅣㅕ U+D7BF U+F854
ㅣㅖ U+D7C0 U+F855
U+119A U+F856
ㅣㅗㅣ U+D7C1 U+F857
ㅣㅛ U+D7C2 U+F858
U+119B U+F859
ㅣㅠ U+D7C3 U+F85A
U+119C U+F85B
ㅣㅣ U+D7C4 U+F85C
U+119D U+F85D
Џамо Хангул достапност Хангулски дел Ханјанг употреба Полуширока
U+318D U+119E U+F85E
ㆍㅏ U+D7C5 U+F85F
U+119F U+F860
ㆍㅔ U+D7C6 U+F861
U+11A0 U+F862
U+318E U+11A1 U+F863
U+11A2 U+F864

Поврзано[уреди | уреди извор]

Наводи[уреди | уреди извор]