Список на тврдини во Србија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Вршачка кула
Тврдина Рам
Голубачка тврдина
Тврдина Маглич
Звечанска тврдина
Смедеревска тврдина
Тврдина Алаџа Хисар
Петроварадинска тврдина
Тврдина Дијана

}}