Список на села во Костур

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Име на македонски Македонски-латиница Име на грчки Грчки-латиница Жители во 1903 Жители во 2001
КОСТУР KOSTUR ΚΑΣΤΟΡΙΑ KASTORIA 6190
Апоскеп Aposkep Απόσκεπος Aposkepos 740
Бапчор Bapčor Ποιμενικό Pimeniko 1080
Блаца Blaca Οξυά Oxia 555
Бобишча Bobišča Βέργας Vergas 684
Боботско Bobotsko Боботско Боботско 1200
Богатско Bogatsko Άγιος Νικόλαος Agios Nikolaos 1750
Бојне Bojne Ανθηρό Antiro 240
Брезница Breznica Βαθοχώρι Vatochorio 620
Брешчени Breščeni Κρύα Νερά Kria Nera 305
Б’мбоки B’mboki Μακροχώρι Makrochori 260
В’мбел V’mbel Μοσοχώρι Mosohori 650
Винени Vineni Πύλη Pili
Вичишча Vičišča Νίκη Niki 160
Витан Vitan Βοτάνιο Votaniο 160
Вишени Višeni Βυσσινέα Vissinea 1150
Габреш Gabreš Γάβρος Gavros 455
Галишча Gališča Ομορφοκκλησιά Omorfoklisia 760
Грлени Grleni Χιονάτο Chionato 600
Горенци Gorenci Κορησός Korisos 2350
Горно Дреновени Gorno Drenoveni Άνω Κρανιώνας Ano Kranionas
Горно Папратско Gorno Papratsko Άνω Πτεριά Ano Fterias 330
Госно Gosno Λαχανόκηποι Lahanokipi 152
Грамошта Gramošta Γράμμος Grammos 160
Граче Grače Φτέλια Ftelia 195
Д’мбени D’mbeni Δενδροχώρι Dendrochori 1650
Добролишча Dobrolišča Καλοχώριο Kalochori 430
Долени Doleni Ζευγοστάσιο Zevgostasiο 224
Долно Дреновени Dolno Drenoveni (Κάτω) Κρανιώνας Kato Kraniona
Долно Папратско Dolno Papratsko Κάτω Φτερίας Kato Fterias 105
Дреничево Dreničevo Κρανοχώριο Kranochori 300
Дреново Drenovo Γλυκονέρι Glykoneri 340
Дробишча Drobišča Дробишча Daseri
Дупјак Dupjak Δισπηλιό Dispilio 480
Езерец Ezerec Πετροπουλάκι Petropoulaki 105
Елеово Eleovo Λακκία Lakkia
Желин Želin Ηλιόδεντρο Iliodendro 536
Желогоже Želegože Πεντάβρυσο Pentavriso 980
Жервени Žerveni Άγιος Αντώνιος Agios Antonios 430
Жужелци Žuželci Σπήλαια Spilea 560
Жупанишча Županišča Άνω Λεύκη Anolevki 630
Забрдени Zabrdeni Μελάνθιο Melanthio 300
Загоричани Zagoričani Βασιλειάς Vasilias 3300
Здралца Zdralca Αμπελόκηποι Ambelokipi 270
Зеленград Zelengrad Μεσόβραχο Mesovraho
Зиковишча Zikovišča Σπήλιος Spilos 300
Изглибе Izglibe Πορειά Poria 168
Јановене Janovene Γιαννοχώρι Janochori 490
Калевишча Kalevišča Καλή Βρύση Kali Vrisi 455
Клисура Klisura Клисура Klissoura 750
Кондороби Kondorobi Кондороби Кондороби 190
Кономлади Konomladi Μακροχώρι Makrochori 1100
Косинец Kosinec Ιεροπυγη Ieropigi 1360
Костур Kostur Καστοριά Kastoria
Костураџе Kosturadže Ξηφονια Xifonia 750
Котелци Kotelci Νέα Κοτύλη Nea Kotili 160
Крчишча Krčišča Πολυάνεμο Polianemo 415
Крпени Krpeni Κρεπενή Krepeni 70
Куманичево Kumaničevo Λιτια Litia 1170
Крчишча Krčišča Πολυανέμο Polianemo
Лабаница Labanica Άγιος Δημήτριος Agios Dimitrios 555
Лабаново Labanovo Лабаново Лабаново 175
Лебишево Lebiševo Αιλα Aila 350
Лагор Lagor Λάγουρα Lagura 60
Линотопи Linotopi Λινοτόπι Linotopi 250
Личишча Ličišta Πολυκάρπη Polikarpos 390
Лошница Lošnica Γέρμας Germas 600
Лувраде Luvrade Σκιερό Skiero
Лудово Ludovo Κρύα Νερά Kria Nera 168
Лучишта Lučišta Κερασώνα Kerasona 90
Маврово Mavrovo Μαυροχώρι Mavrochori 1005
Марковени Markoveni Αμπελοχώρι Ambelohori
Мангила Mangila Άνω Περιβόλι Ano Perivoli
Манјак Manjak Μανιάκοι Maniaki 126
Марчишча Marčišča Κάτω Περιβόλη Kato Perivoli
Мирославци Miroslavci Μυροβλήτης Mirovlitis 230
Мислегоже Mislegože Мислегоже Мислегоже 125
Нестиме Nestime Νόστιμον Nostimon
Нестрам Nestram Νεστόριο Nestorio 2700
Ново Село Novo Selo Κορφόυλα Korfula
Олишча Olišča Μελισσότοπος Melisotopos 390
Омотско Omotsko Λειβαδοτόπι Livadotopos 247
Оловраде Olovrade Σκιερό Skiero 181
Орман Orman Κάτω (Νέα) Λεύκη Kato Levki 90
Осничани Osničani Καστανόφυτο Kastanofito 840
Ошени Ošeni Ινοι Inoi 670
Ошчима Oščima Τρίγωνο Trigono 384
Песјак Pesjak Αμμουδάρα Amudara 120
Пилкади Pilkadi Μονόπυλο Monopilo
Поздивишча Pozdivišča Χάλαρα Halara
Псоре Psore Υψηλό Ipsilo 84
Радигоже Radigože Αγία Άννα Agia Ana
Ревани Revani Διποταμιά Dipotamia 340
Света Неделја Sveta Nedelja Αγία Κυριακή Agia Kyriaki 430
Селско Selsko Κυψέλη Kipseli
Семаси Semasi Κρεμαστό Kremasto
Сетома Setoma Κεφαλάριο Kefalari 340
Слатина Slatina Χρυσή Chrissi 120
Сливени Sliveni Κορομηλέα Koromilia 270
Слимнишча Slimnišča Μηλίτσα Militsa 300
Старичани Staričani Λακκώματα Lakommata 350
Стар Чифлик Star Čiflik Стар Чифлик Стар Чифлик 60
Статица Statica Μελάς Melas 600
Стенско Stensko Στενά Stena 126
Тиквени Tikveni Тиквени Kalokinton 190
Тиолишча Tiolišča Τοιχίο Tihio 500
Тухол Tuhol Πεύκος Pevkos 240
Фотинишча Fotinišča Φώτεινη Fotini 250
Хрупишча Hrupišča Άργος Ορεστικό Argos Orestiko
Цакони Cakoni Τσάκονη Tsakoni 311
Черешница Čerešnica Πολυκέρασο Polikeraso 520
Чрновишча Črnovišča Μαυρόκαμπος Mavrokampos
Четирок Četirok Μεσοποταμιά Mesopotamia 600
Чука Čuka Τσούκα Tsuka 154
Чурилово Čurilovo Τσιρίλοβον Tsirilovon 61
Шак Šak Шак Шак 550
Шестево Šeštevo Σιδηροχώρι Sidirochori 890
Шкрапари Škrapari Ασπρονέρι Asproneri 23