Список на села во Кајлар

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Име на македонски Македонски-латиница Име на грчки Грчки-латиница Жители во 1903 Жители во 2001
Ак Ќој Ak Ḱoj Ак Ќој Ак Ќој 150
Арбино Arbino Арбино Арбино 300
Бајракли Bajrakli Бајракли Бајракли 300
Банчели Bančeli Банчели Банчели 112
Баракчилер Barakčiler Баракчилер Баракчилер 200
Биралци Biralci Биралци Биралци 800
Влашка Блаца Vlaska Blaca Влашка Блаца Влашка Блаца 2500
Бошовци Bošovci Бошовци Бошовци 290
Војводина Vojvodina Војводина Војводина 250
Граматиково Gramatikovo Граматиково Граматиково 780
Дебрец Debrec Дебрец Дебрец 1440
Деделер Dedeler Деделер Деделер 620
Димирџилер Dimirdžiler Димирџилер Димирџилер 310
Динли Dinli Динли Динли 225
Дорутово Dorutovo Дорутово Дорутово 315
Драгодалишта Dragodališta Драгодалишта Драгодалишта 200
Дуварџилер Duvardžiler Дуварџилер Дуварџилер 110
Елевиш Eleviš Елевиш Елевиш 700
Емборе Embore Емборе Емборе 1520
Ени Ќој Eni Ḱoj Ени Ќој Ени Ќој 125
Инево Inevo Инево Инево 240
Инелево Inelevo Инелево Инелево 650
Јардолери Jardoleri Јардолери Јардолери 1000
Јуклемес Juklemes Јуклемес Јуклемес 150
Кајлари Kajlari Кајлари Кајлари 3000
Калбуџилар Kalbudžilar Калбуџилар Калбуџилар 200
Караагач Karaagač Караагач Караагач 830
Кара Јан Kara Jan Кара Јан Кара Јан 200
Катраница Katranica Катраница Катраница 2040
Клисели Kliseli Клисели Клисели 800
Клисура Klisura Клисура Клисура 110
Коба Оваси Koba Ovasi Коба Оваси Коба Оваси 250
Козлу Ќој Kozlu Ḱoj Козлу Ќој Козлу Ќој 610
Коларица Kolarica Коларица Коларица 250
Коман Koman Коман Коман 360
Конуј Konuj Конуј Конуј 535
Кочане Kočane Кочане Кочане 1500
Коџа Ахметли Kodža Ahmetli Коџа Ахметли Коџа Ахметли 350
Кремча Kremča Кремча Кремча 1260
Курџево Kurdževo Курџево Курџево 350
Котлари Kotlari Котлари Котлари 50
Лека Leka Лека Лека 490
Липинци Lipinci Липинци Липинци 510
Ментеш Али Menteš Ali Ментеш Али Ментеш Али 133
Моралар Moralar Моралар Моралар 250
Палеор Paleor Палеор Палеор 780
Радуништа Raduništa Радуништа Радуништа 91
Ракита Rakita Ракита Ракита 700
Ранци Ranci Ранци Ранци 680
Салпово Salpovo Салпово Салпово 810
Сариханлар Sarihanlar Сариханлар Сариханлар 550
Сисани Sisani Сисани Сисани 800
Требино Trebino Требино Требино 220
Трепишта Trepišta Трепишта Трепишта 530
Ќоселери Ḱoseleri Ќоселери Ќоселери 750
Ќучук Ахметли Ḱučuk Ahmetli Ќучук Ахметли Ќучук Ахметли 320
Учини Učini Учини Учини 600
Хајдарли Hajdarli Хајдарли Хајдарли 150
Чалџиево Čaldžievo Чалџиево Чалџиево 1950
Чор Čor Чор Чор 800
Чукур Амбар Čukur Ambar Чукур Амбар Чукур Амбар 80
Џумаја Džumaja Џумаја Џумаја 850
Шајнлер Šajnler Шајнлер Шајнлер 550