Список на села во Драма

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Име на македонски Македонски-латиница Име на грчки Грчки-латиница Жители во 1903 Жители во 2001
Аали Aali Аали Аали 467
Азис Бејлик Azis Bejlik Азис Бејлик Азис Бејлик 117
Азис Беј Azis Bej Азис Беј Азис Беј 36
Арапли Arapli Арапли Арапли 332
Балабан Balaban Балабан Балабан 650
Бахова Bahova Бахова Бахова 348
Белотинци Belotinci Λευκόγεια Levkogia
Беришча Berišča Πτελέα Ptelea 850
Бичово Bičovo Бичово Бичово 237
Бјуреклер Bjurekler Бјуреклер Бјуреклер 30
Блаце Blace Αχλαδία Achladia
Боболец Bobolec Боболец Боболец 492
Боево Boevo Κατσάνοβο Katsanovo
Борен Boren Борен Борен 670
Борјани Borjani Αγιος Αθανασιος Agios Athanasios
Борово Borovo Ποταμοί Potami
Бошинос Bošinos Бошинос Бошинос 150
Брухово Кокина Bruhovo Kokina Брухово Кокина Egri
Бук Buk Παρανέστι Paranesti 400
Буламасли Bulamasli Ακακίες Akakies
Бунар Баши Bunar Baši Бунар Баши Бунар Баши 120
Буџак Budžak Буџак Буџак 450
Вазме Vazme Вазме Exohori
Височан Visočan Височан Височан 1412
Волак Volak Волак Volax 1130
Геџелик Gedželik Геџелик Геџелик 108
Гиреџик Giredžik Гиреџик Гиреџик 500
Горуново Gorunovo Горуново Горуново 255
Дебизмакли Debizmakli Дебизмакли Дебизмакли 234
Добросул Dobrosul Добросул Добросул 280
Доксат Doksat Δοξάτο Doxato 2190
Драчишта Dračišta Драчишта Драчишта 368
Драма Drama Δράμα Drama
Дреново Dreanovo Дреново Дреаново 600
Ѓуреџик Ǵuredžik Γρανιτης Granitis
Еди Пере Edi Pere Еди Пере Еди Пере 700
Едренџик Edrendžik Едренџик Едренџик 1000
Егри Дере Egri Dere Егри Дере Kallithea
Лаџа Ladža Лаџа Лаџа 392
Ени Чифлик Eni Čiflik Ени Чифлик Ени Чифлик
Ески Ќој Eski Ḱoj Ески Ќој Ески Ќој 900
Загорич Zagorič Загорич Загорич 720
Загуш Zaguš Загуш Загуш 440
Зрново Zrnovo Κατο Νευροκοπι Kato Nevrokopi
Јаси Аврен Jasi Avren Јаси Аврен Јаси Аврен 250
Избишча Izbišča Αγριοκερασια Agriokerasia
Исе Јалилар Ise Jalilar Исе Јалилар Исе Јалилар 40
К’рлар K’rlar К’рлар К’рлар 950
Кавакли Kavakli Αιγηρος Egiros 280
Кајасли Kajasli Кајасли Кајасли 180
Каланбак Kalanbak Каланбак Каланбак 300
Калапот Kalapot Калапот Paleon Kalapoti
Калбучар Kalbučar Калбучар Калбучар 232
Калово Kalovo Калово Калово 194
Кара Буџак Kara Budžak Кара Буџак Кара Буџак 270
Каракавак Karakavak Каракавак Каракавак 550
Кара Ќој Kara-Ḱoj Καταφυτο Katafito
Карачали Kara-Čali Карачали Mavrovatos
Караѓоз Karaǵoz Караѓоз Караѓоз 260
Караџа Karadža Караџа Караџа 209
Караџаќој Karadžaḱoj Караџаќој Tolos
Карџали Kardžali Карџали Карџали 147
Катун Katun Катун Катун 650
Кобалиште Kobalište Κοκινεια Kokinoia 730
Козица Kozica Козица Козица 410
Козлу Ќој Kozlu Ḱoj Козлу Ќој Козлу Ќој 900
Коништан Koništan Коништан Коништан 280
Корталар Kortalar Корталар Корталар 130
Краново Kranovo Краново Краново 98
Крапица Krapica Крапица Крапица 224
Куманич Kumanič Δασατο Dasato
Кутрилово Kutrilovo Кутрилово Кутрилово 35
Лачишта Lačišta Лачишта Лачишта 25
Лејлилер Lejliler Лејлилер Лејлилер 120
Лештен Lešten Лештен Лештен 291
Лишен Lišen Лишен Лишен 144
Ловча Lovča Καλυκαρπο Kalikarpo
Љотин Ljotin Љотин Љотин 188
Меџелер Medželer Меџелер Меџелер 50
Мехмед Беј Mehmed Bej Мехмед Беј Мехмед Беј 73
Мокрош Mokroš Мокрош Мокрош 250
Минаре Minare Минаре Минаре 80
Нусретли Nusretli Нусретли Нусретли 900
Ода Чешме Oda Češme Ода Чешме Ода Чешме 202
Органџи Organdži Οργαντζι Organzi
Орманли Ormanli Πολυκαρπος Polikarpos 250
Османџе Балја Osmadže Balja Османџе Балја Османџе Балја 16
Османџе Изир Osmadže Izir Османџе Изир Османџе Изир 19
Пазарлар Pazarlar Пазарлар Пазарлар 180
Пасрево Pasrevo Пасрево Пасрево 120
Пепелан Pepelan Пепелан Пепелан 295
Пепелаш Pepelaš Пепелаш Пепелаш 520
Плевна Plevna Плевна Petrusa 2152
Пресечен Presečen Προζανη Prozani 2930
Радибош Radiboš Радибош Радибош 430
Рачник Račnik Рачник Рачник
Рахово Rahovo Рахово Mesorachi 1050
Ребеш Rebeš Ребеш Ребеш 117
Ревена Revena Ревена Ревена 550
Русиново Rusinovo Русиново Xantogia
Сандак Чифлик Sandak Čiflik Сандак Чифлик Сандак Чифлик 60
Свети Атанас Sveti Atanas Αγιος Αθανασσιος Agios Athanassios
Северјани Severjani Βορεινό Vorino
Сивендрик Sivendrik Сивендрик Сивендрик 90
Сидерово Siderovo Сидерово Сидерово 195
Слатина Slatina Χρυσή Chrissi
Спирлитово Spirlitovo Πλαγιαρίο Plagiari
Ставрово Stavrovo Σταυροδρόμιο Stavrodromi
Старчишта Starčišta Περιθόριο Perithorio
Султание Sultanie Султание Султание 339
Трлис Trlis Βαθήτοπος Vathitopos
Текри Tekri Παραλίμνι Paralimni
Техово Tehovo Техово Karadias 217
Турско Село Tursko Selo Турско Село Турско Село 172
Тимурџи Аврен Timurdži Avren Тимурџи Аврен Тимурџи Аврен 370
Тифута Tifuta Тифута Тифута 301
Тресина Tresinа Тресина Ormai
Тусин Tusin Тусин Aetochiri
Тухал Tuhal Тухал Тухал 157
Ќуркчилер Ḱurkčiler Ќуркчилер Ќуркчилер 62
Ќучук Ḱučuk Ќучук Ќучук 356
Ќучук Чифлик Ḱučuk Čiflik Ќучук Чифлик Ќучук Чифлик 110
Ула Бекташ Ula Bektaš Ула Бекташ Ула Бекташ 450
Фотилово Fotilovo Фотилово Фотилово 180
Хазар Hazar Хазар Хазар 304
Хамидие Hamidie Хамидие Хамидие 2238
Хелван Helvan Хелван Хелван 340
Цармариново Carmarinovo Μαρίνα Marina
Чај Чифлик Čaj Čiflik Чај Чифлик Чај Чифлик 115
Чал Čal Чал Чал 45
Чали Баши Čali Baši Чали Баши Чали Баши 1162
Чаталџа Čataldža Чаталџа Чаталџа 2050
Чеган Čegan Чеган Agios Athanassios
Чекри Čekri Παραλίμνη Paralimni
Черешово Čerešovo Παγονέρι Pagoneri 546
Черешово Čerešovo Θήσσαυρος Thissavros
Чичигаз Čičigaz Σταυροδρόμιο Stavrodromi
Черњагово Černjagovo Черњагово Черњагово 140
Џура Džura Џура Џура 396
Џирновица DŽirnovica Џирновица Џирновица 610
Шипша Šipša Шипша Шипша 241